Wat als de contributie stijgt?

DSC_0101cVeel sportverenigingen verhogen de contributies wanneer de kosten toenemen. Maar wat voor gevolgen heeft dit voor de ledenaantallen?

Wij nemen je graag mee langs een overzicht van de laatste inzichten rondom de gevolgen van contributie stijging. We presenteren nieuw onderzoek gedaan bij voetbal- en tennisverenigingen en prikkelen je over de toekomst van de breedtesport.

 

Programma maandag 6 juli (15.00-17.00)

Voor iedereen die bezig is met de organisatie van de lokale verenigingsport organiseert de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen op maandag 6 juli een kennisuitwisseling rondom contributie stijging. Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 Ontvangst

15.15 Introductie
Docent en onderzoeker Jelle Schoemaker trapt af met een korte inleiding over bestaande inzichten rondom de verhoging van contributie.

15.30 Nieuw onderzoek bij tennisverenigingen 
Junior onderzoeker Mike Mulders vertelt over zijn onderzoek bij 10 tennisverenigingen die hun contributie fors lieten toenemen.

Paul Hover geeft een korte reactie vanuit het Mulier Instituut

16.00 Pauze

16.15 Nieuw onderzoek bij leden van voetbalverenigingen
Junior onderzoeker Roy Liebrand analyseerde 1500 leden van voetbalverenigingen en hun bereid te betalen voor hun lidmaatschap.

16.45 Napraat onder genot van een borrel

Locatie

De bijeenkomst wordt gehouden in het onderwijsgebouw van het Gymnasion (Heyendaalseweg 141 Nijmegen) en is gratis toegankelijk.

Aanmelden verplicht

Vanwege de beperkte omvang van de ruimte zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar bijeenkomst@sporteconomie.nl of het onderstaande formulier in te vullen.

Financiele waarde van sport

Deze bijeenkomst maakt deel uit van het onderzoeksthema ‘Financiële aspecten van sport’. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werkt hierin samen met o.a. het Mulier Instituut en Fontys/Speco. Binnen dit thema doet de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen onderzoek naar de ontwikkelingen van de financiële situatie in de sportwereld.

Dia1
Aanmeldformulier