Frontpage ArticleProjecten

HAN Sport en Bewegen helpt gemeente Lingewaal bij vergroten van de economische spin-off KLM Open

By 18 januari 2016 No Comments

Van 8 tot en met 11 september 2016 zal op golfbaan The Dutch in Spijk (Lingewaal, Gelderland) de KLM Open plaatsvinden. De KLM Open is een internationaal golfevenement, dat deel uitmaakt van de European Tour. De gemeente Lingewaal is trots op het feit, dat dit prestigieuze evenement binnen haar gemeentegrenzen wordt georganiseerd en spant zich daarom in om lokale en regionale ondernemers een kans te geven op dit evenement te anticiperen, onder andere voor ondernemers in de recreatie- en toerismebranche.

KLM OPEN als kans

De KLM Open biedt veel kansen. De gemeente Lingewaal ziet graag dat de ondernemers deze kansen benutten en heeft daarom in samenwerking met het Sports Economics Research Centre (SERC) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen – Sport en Bewegen een uniek project gestart. Het doel is:

  • Omzet van lokale bedrijven vergroten – economische activatie
  • Impuls geven aan regionaal toerisme – toerisme legacy
  • Vergroten bekendheid & imago – regio branding

In het project onderzoeken drie HBO studenten van verschillende opleidingen onder begeleiding van een senior HAN docent/onderzoeker de mogelijkheden om bovenstaande doelen te realiseren. Dit doen zij door ondernemers, evenementorganisator, The Dutch en Nederlandse Golf Federatie bij elkaar te brengen in onder andere MKB dagen, een ondernemerscongres Recreatie en Toerisme en diverse ondernemerspresentaties en matching van ondernemers. Naast ondernemers betrekt de gemeente Lingewaal met dit project ook de omliggende gemeenten in de activiteiten om de spin-off maximaal te kunnen benutten en wordt ook gericht op vrijwilligers rondom het evenement.

Wilt u meer informatie over het project? Neemt contact op met het projectteam (0345-634047; klmopen@lingewaal.nl)

Kijk hier voor een artikel over dit project in Lingewaal Magazine.

sporteconomie klein   logo-gemeente-lingewaal   KLM Open