Onderzoek

Giro d’Italia in Gelderland krijgt 8,1 van bezoekers

By 27 mei 2016 No Comments

De sporteconomen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen deden onderzoek  bij de start van de Giro d’Italia in Gelderland naar de waardering over het evenement. Tijdens de ploegenpresentatie en de drie etappes zijn daarvoor ruim 1200 bezoekers ondervraagd. Deze bezoekers uit binnen- en buitenland gaven gemiddeld een 8,1 voor het gehele evenement. 

Giro d Italia   Drukte Giro Apeldoorn          Steven-Kruijswijk-660x440

De tijdrit in Apeldoorn werd het best gewaardeerd met een 8,3. Ook ten opzichte van andere internationale wielerevenementen krijgt Giro Gelderland een hoge waardering.

waardering bezoeker GiroGelderland     Vergelijking waardering

Het evenement heeft ook geleid tot een hoge mate van trots onder de Gelderse bezoekers. Ruim vier op de vijf bezoekers uit Gelderland is trots dat de start van de Giro d’Italia in zijn of haar provincie plaatsvond en vindt dat er vaker van zulke sportevenementen in Gelderland georganiseerd zouden mogen worden. Bezoekers van buiten de provincie waren veelal goed te spreken over de aantrekkelijkheid van de provincie als toeristische bestemming. Dit gold ook voor buitenlandse bezoekers aan de Girostart. Alle informatie kunt u vinden in het factsheet. Deze kunt u hier downloaden.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen doet in samenwerking met onder meer de Radboud Universiteit, Decisio, Universiteit Utrecht en het Mulier Instituut, onderzoek naar onder meer de economische en maatschappelijke impact en de toeristische en organisatorische waarde van de Girostart in Gelderland in opdracht van GiroGelderland. De uitkomsten van dit onderzoek zullen in de tweede helft van 2016 worden openbaar gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Willem de Boer van het Sports Economics Research Centre van de HAN (willem.deboer@han.nl).

sporteconomie klein