Media

Scriptieprijs voor student HAN Sporteconomie voor onderzoek naar kansspelbeleid

By 17 december 2015 No Comments

De Kansspelautoriteit heeft de prijs voor de beste Bachelor scriptie 2015 (ter waarde van €1.500) uitgerijkt aan Jeroen Schep, voor zijn scriptie getiteld: ‘Waar liggen de kansen voor de sportsector in Nederland? Een onderzoek naar de invloed van kansspelbeleid op de economie van de sport in Nederland’. Jeroen deed zijn afstudeeronderzoek in het kader van zijn studie Sport en Gezondheidsmanagement (SGM) bij het Sports Economics Research Centre van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

foto_-_jeroen_schep

Voor de Bachelor scriptieprijs gaf de beleidsrelevantie van de scriptie de doorslag. Een kernboodschap van de scriptie: ‘de’ sport bestaat uit verschillende stakeholders met sterk uiteenlopende afhankelijkheden van de kansspelsector ( helder samengevat in het geldstromenschema op pagina 25). Een van zijn aanbevelingen is dat de sportsector proactief moet handelen en nieuwe verdienmodellen moet aanboren in het licht van kansspelen op afstand.

De jury bestond uit:

  • Jan Suyver (Kansspelautoriteit, voorzitter),
  • Rein Halbersma (Kansspelautoriteit),
  • Olivier Hendriks (WODC),
  • Arjan van ’t Veer (Staatsloterij),
  • Toine Spapens (Tilburg University),
  • Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit), en
  • Cécile Bitter (Pels Rijcken).

De beoordelingscriteria van de jury waren beleidsrelevantie, uitdrukkingsvaardigheid en analytisch niveau. Alle scripties waren van hoog niveau en ontliepen elkaar bijzonder weinig. De prijsuitreiking vond op 9 februari 2016, tijdens een speciale bijeenkomst (georganiseerd door de Kansspelautoriteit) plaats. De prijswinnaars presenteerden op deze bijeenkomst hun scripties.

sporteconomie klein